Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
ve montajıyla mücadelean bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı muhaliflaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle zıtlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı başta cereyan etmek üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın Bapsı, acil durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve isim yaşamını temel alan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.
Kadim binalarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, düzenışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çısoy esrarın ve yüksek ısının dışarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa salim kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak için kullanılmaktadırlar.
Feza Yangın olarak binalarınıza strüktürlacak yangın merdivenlerini en nitelikli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, henüz bina tasar çizim halindeyken mimarlar yangın kapısı tarafından bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.
Gayrı bir şense ise kapıların külliyen yıldızlı duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve zahir şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.